Var ska man bo I Dahab
Man behöver inte boka något i förväg, det går alltid att hitta något på plats. Dahab består bara av små hotell, restauranger och dykshopar. Om du har ett favorithotell eller fått ett tips så kan det vara en idé att via mail boka det hotellet.
Hotell kostar ungefär 70:- per natt i ett dubbelrum. Men det finns dyrare (renare) och mycket billigare (slitna och smutsiga i ljudliga områden). På vintern behöver du inte air-condition och ska du betala för 14 dagar i rad så pruta.
Några förslag:
Muhamad Ali - billigt.
Dolphin Camp lite finare.
Mirage är trevligt, ligger centralt och har dykfaciliteter som en liten pool (för att tvätta sin utrustning efter dagens dyk) och förvaring. Dom lånar gärna ut vikter, ordnar transporter, mat osv. Mirage ligger precis vid kusten, korallstranden är 10meter från hotellområdet.”
$60 (2005) för 7 nätter med frukost, 2 middagar samt en blå hålet resa.

The blue hole

Kvällsliv och mat

Det finns hundratals matställen eller egentligen endast ett matställe. Man kan få för sig att alla ställen smakar likadant. Maten kan för den mindre bohemiskevara en riktig besvikelse. Man blir skeptisk till att äta över huvudtaget när man ser vissa ställens kök. Maten kostar allt från 10 till 40LE. Och dyrare för lyxigare saker (fisk är ofta dyrt).

Mat en vecka ca 500-800:-/person

Vill man festa till så ska man tänka på att muslimer inte dricker alkohol. Därför ska man inte räkna med att kunna få öl till maten. Dock finns det några ställen man kan hitta öl (och annat) på. Lighthouse har ett ställe som heter Adams bar, där hittar du olika sorters öl för ca 10 LE. Annars finns det några engelska pubar som serverar enligt europeiska mått.

Andra aktiviteter:
Det finns en del nöjen förutom den fantastiska dykningen. Du kan ta en tripp upp i bergen med 4-hjulingar, du kan gå på kamelsafari, det finns kurser i kite'ing och du kan vindsurfa med mera.

Valuta
Växla till LE (egyptiska pund) för alla småsaker du ska köpa och till dollar för hotell och andra stora saker.
En LE stod i 1,30 SEK för en tid sedan.

Länkar: Goredsea, freedivingspots


Gravrunor tillägnade dom scubadykare som dött här. ÖVERST; en av strandrestaurangerna vid Blue hole.