Kurser i fridykning
Kurser i avancerad fridykning - "fridykning.se"
Från båt i Gullmaren, Lysekil (västkusten), eller från Hönö. Under hösten även i Dahab
- Speciell inriktning på djupdyk och "Yoga och fridykning". Dykresultat vid utfärder. Bilder från utfärder. Över 150 tidigare elever.
Onebreath i Kullabergområdet nära Helsingborg har kurser från egen båt. Lång erfarenhet.
HÖNÖ Oxygene Introduktionskurser (1 dag 895:-) och fortsättningskurser (2 dagar 1795:-). Nära till Göteborg, bra lokaler, övernattning möjlig, utmärkt båt med räckvidd till intressanta dykplatser. Våtdräkter och annan utrustning till låns. Poster
Freedive Dahab

Lotta Ericson och Linda från italien. Två toppatleter som utbildar i fridykning. Blue Hole, Dahab, Egypten.


NORDICAPNEA Peter Ols – oftast i Vättern.
Tvådagarskurs med teori och praktik. Osäkert hur aktiva de är.
LEARNINGAPNEA
Peter Lindholm och Mattias Lanner håller kurser i fridykning. Utvärdering av kursen.

Mindre aktiva som kursannordnare, men Peter Lindholm som är läkare och forskar på apnea - håller då och då föreläsningar i ämnet.

Sveriges första ApneaAcademy skola certifierad av Umberto Pelizzari har öppnat och bedriver kurser i Avancerad Apnea.
Alla metoder och allt material är utvecklat av Umberto och hans Apnea-team. Kursen som tar 4 dagar har stor tonvikt på säkerhet omkring avancerad apnea samt att teori varvas med praktiska övningar. Osäkert hur aktiva de är.
Stora Blå.

Mayols son ger kurser i fridykning på Alba (Italien). Ihop med Dolor Söderbom har Jean-Jaques också ambitionen att ge föredrag som innehåller yoga inspirerade övningar. Osäkert hur aktiva de är.

Deeperblue driver utbildning i en 30 meter djup dyktank i Portsmouth i England. Kurserna är dyra (över 4000:- för två dagar), men då får du också lunch och ett certifikat samt möjlighet att kanske få träffa en fridykarkändis.

Thailand - Vill du gå kurs i Thailand så är Apneatotal på Koh Tah ett säkert kort. Du når dem via FREE. Monica och Eusebio är ett mycket skickligt utbildarpar.

På Koh Lanta finns Blue Planet Divers. Här kan man tryggt och säkert utveckla sin förmaga i alla djupgrenar enligt Aida. Även träning i svimmingpool och teori. Tränare: Francois Gautier

I USA har Kirk Krack etablerats sig som utbildare nummer ett. Kanske den i världen som utbildat flest fridykare. Mycket systematisk och strukturerad utbildning.