text; Sebastian Näslund

Foto; Rahel Zemoi/Sebastian Näslund

ÖrebroApnea

Resultat under kalender/gamla resultat.

Svenska stordåd i Nice

Örebro inomhusmästerskap 2005
28/29 maj

Det var meningen att det skulle vara ett VM kval där atleter skulle kunna slåss om en plats i kommande VM, men det blev en liten tävling av det hela. Totalt 30 tävlingsinsatser genomfördes under helgen och då var tolv av dem under den avslutande lagstatiska tävlingen.

Tävlingen var i jämförelse med andra tävlingar lite ostrukturerad och trevande i sitt upplägg. Det var ÖrebroApneas första tävling och dessutom under nya regler.
Gustavsvik simhall var väl lämpad för tävling även om det var olika djup i olika delar av bassängen.
Det är väldigt glädjande att tävlandet spritt sig till Örebro och ÖrebroApneas entusiasm och resurser är stora. Sverker tog emot oss på sin brandstation där en yogakurs hölls med sju personer. På samma brandstation hade vi också gemensam lunch och såg på sista delarna av den danska filmen om Stig Severinsens äventyr ute i världen. Om man bara stod ut med några nattliga larm så var brandsstationen med sin närhet till Simhallen ett perfekt tillhåll.
Andreas G.A.S simmade 100 meter i Bermudastyle. Det blev dagens enda diskuterade domslut. Andreas kämpade sig ur en LMC (enligt de nya reglerna) Jonas Dahringer dömde tillsammans med Mikael Hurtig. Hur samtalar Jonas med Roger som på tävlingsdagen tog kontroll över det praktiska.
Sebastian har en timma på att återhämta sig från DNF 94 till att som han lovat slå team Ahlby i lagstatiskt. Efter en pripps double impact och tre minuter huvudstående var han redo. En av dom bästa. Coachande frun räknade fel och Göran gick upp troendes att han slagit Sebastian i STA, fast 6.27 räckte bara till en andraplats(dom är fortfarande gifta).
Sveriges äldsta apneist Hans-O (G.A.S) bättrar för varje tävling på sina resultat (5.36 och 104). Christian Hogbring efter 95 meter DNF. Han är Sveriges troliga VM representant. (Han visste INTE om att Sebastian gjort 94 just innan).
Team G.A.S värmer upp inför lagstatiskt FenValter kom förbi med trånga monofenor.
Brandman 47 Nerikes brandkår stod för säkerheten. Max Märkel simmade längst. 112 meter och personbästa.
Sverker Person visar brottet där ÖrebroApnea dyker. Hittills har bara en av dem sett botten vid 44 meter. Ser ni flotten "flotta", döpt efter Lotta Ericson. Ett utmärkt dykställe där vi hoppas se framtida CWT tävlingar.
Utöver Sverker så hade Cecilia, Mikael och Roger tagit på sig en hel del arbete med att få tävlingen till stånd.