Instruktörer och Assistenter
NAMN Bild Status
Sebastian Näslund

Initiativtagare till "fridykning.se". Tränar, tävlar, filmar, fotograferar, organiserar. Leder kurser. Tävlar mycket, har satt svenska rekord och representerat Sverige i VM. Han är utbildad Apnea- Academy och Aida instruktör.

Arbetar som frilansjournalist och undervattensfilmare.
Annelie Pompe

Arbetar som divemaster och personlig tränare. Tränar flera äventyrliga sporter och har tävlat i SM i klättring och fitness. Har arbetat som fridykningstränare i Egypten. Hon är utbildad Aida instruktör.

Hon har dykt djupare än 90 meter. Tog en silvermedalj både 2006 och 2007 i VM.
Hon kan ta fram professionella träningsscheman för hårdsatsande tävlingsfridykare.
Förbereder sig för att bli världens "högsta" fridykare.
Hanli Prinsloo
En mycket svensk och vit sydafrikan som tävlat i svenska SM. Hon har satt två sydafrikanska rekord. Hon är utbildad Aida instruktör. Bor delar av året i Kapstaden i Sydafrika och specialiserar på fridykning med "marine mammals"
Arbetar som filmare och projektledare.
Christian Ernest

Fridyker numera mer än han cyklar. Men bor fortfarande ihop med flera MTB- , downhill- och trixcyklar. Han kan simma 154 meter utan fenor i en bassäng, det är svenskt rekord.

Han tänker ta Sebastians rekord i djupdykning utan fenor (56 meter).

Sagt och gjort = 61 meter!

Stefan Drouget

Också en kille som gillar att dyka utan fenor. Drev apneaklubben Scuba-doo i Lysekil när han läste marinbiologi-programmet där.

Har bott tre månader vid Röda havet och dykt till 75 meter.
Rahel Zemoi

Visade tidigt talang för andhållning och arbetar nu på den tekniska sidan av fridykning. Hon har gått på kurs hos Apneatotal i Thailand. Hon är divemaster och Aida instruktör.

Hon har dubbelt medborgarskap och har representerat Eritrea i ett VM. Hon har startat ett Eritreansk landslag. Just nu studerar hon marinbiologi på Hawaii.
Klara Hansson

Har tävlat i flera tävlingar bl a SM och VM där hon avslutade på en 10:e plats i andhållning. Hon har deltagit på flera kurser (bl a med Murat) och assisterat på flera kurser.

Mångsysslare som har naturlig talang för fridykning. Hon kan laga vegetarisk mat och sysslar med yoga. Studerar till biståndsingenjör.
Emil Österlund

Han har stor vana av att arbeta med organisation. Är väldigt ivrig på djupen och har under sommaren gjort flera PB. Han har kodat G.A.S hemsida.

Arbetar som organisatör inom ett ungdomsförbund.

Tobias Nilsson

Ambitiös vattenmänniska. Började redan som 12-åring med scubadykning. Tränar hårdast av alla och har som 16-åring placerat sig högst i ett SM. Fick en plats i landslaget 2008.

Hans-Olof Johansson

Har dykt redan på sextiotalet. Uppfödd i vattnen kring Gullmaren. Levererar stabila resultat över 100 meter i DYN och alltid över sex minuter i STA.

Seglar och bygger på båtar. Föddes under vattnet i Gullmaren någon gång under förra seklet.
G.A.S
Göteborgs Apneasällskap är landets första Apneaklubb, som startades bl a Carl Björklund.
G.A.S tränar på Valhalla och gör utfärder både på sommaren och vintern
G.A.S har nu fått en stor tillökning av medlemmar och börjat organisera sig lite striktare.
Aidasweden

Den förening som startades kring år 2000 av b la Gunnar Nordström och Bill Strömberg. Reglerar svenska tävlingar och rekord.

Föreningen har stått som "avsändare" till sex stycken svenska mästerskap.
Juniordykarna i Göteborg

Bakom namnet döljer sig både ungar och gamlingar och flera eldsjälar. En SSDF klubb som tränar onsdagar på Valhalla.

Apneaklubbar i landet

Fridyning är en liten sport och samtliga apneaklubbar i landet känner varandra och har utbyte med varandra. Det är dessa som står för naven i svensk avancerad fridykning.

Linköping (LAC), ÖrebroApnea (ÖA), Stockholm Apnea,
G.A.S,
Uppsala fridykare,
Apneister i skåne.
Mares Pure instinct

Kanske de mest prisvärda dräkterna; Diablo. Samurai masken är både lågvolym och robust med riktigt glas.

Herkules väskan tar långa fenor och klarar 100kg. Elasticbältet finns på var och varannan fridykare. Mares Nemo apneist är en gedigen djupmätare enbart för fridykning.
Eliossub

Måttsydda dräkter som kan beställas precis som du vill ha dom. Tjocklek, neoprenkvalitet, färg, insida och utsida.

Great Earth

Kosttillskott från Great earth är förstklassiga. Deras produkter är säkra, de är starka och rena. Inget socker, inga konstgjorda färgämnen och ofta med "time release" (långsam utsöndring).

Men de är inte billigast;-) Kolla dessa.
Flera fotografer bidrar:
Sven Grauman, Fred Buyle, Martin Almqvist, Matti Luukkonen, Niklas Bernstone, Agne Olausson, Sebastian Näslund, Annelie Pompe, Göran Ahlby
De två svenska rekordhållarna Ulf Dextegen och Martin Wikström har varit behjälpliga på olika sätt.