Om Dahab

Priser träning/kurser

Ta sig till Dahab

Annelie Pompes hemsida.

Desertposter 1

Desertposter 2

Annelies Diary

Kontakt:
annelie @ pompe.nu

I Dahab hittar ni också följande aktörer inom avancerad fridykning:

Lotta Ericson

Rolands kurser

Kurser i avancerad fridykning i Dahab, Röda havet

Utifrån Dahab som ligger vid Röda havet på sinaihalvön (Egypten) erbjuder Annelie Pompe introduktionskurser i avancerad fridykning. Hennes bas är den populära dykklubben Desert-divers. Från och till finns även Sebastian där.

Som utbildad personlig tränare har Annelie en stor kunskap om den fysiologiska aspekten av extremidrott. Från träning i Yoga och kampsport tar hon med sig övningar i hur man kan hantera stressen under vatten. Hon är utbildad divemaster och har tävlat inte bara inom fridykning, men också flera andra sporter, bl a klättring där hon har varit en av Sveriges bästa. Desert-divers är också (utöver dykning) specialiserade på klättring.

Annelie har själv deltagit på flera kurser hos Fridykning.se och utvecklats snabbt. Hon är i dag den fridykerska som dyker näst djupast i Sverige och har närmat sig 70 meter. Hon kan mycket om det marina livet (vilket kan vara intressant för den som faktiskt vill veta något om de färgglada fiskarna). Hon äter inte fisk eftersom hon tycker att de gör sig bättre i havet än i magen.

De som hört gott om de kurser som Sebastian Näslund gett genom Fridykning.se kommer att känna igen delar av Annelies upplägg. Ingen certifierad utbildning som följer förutbestämda steg. Det startar där din vilja och kunskap börjar och är inte begränsad av någon kursplan. Avancerad fridykning är fortfarande lite av ett mysterium och det finns många olika sätt att ta sig an djupets utmaning. Att vara inkännande och kunna improvisera är en viktig aspekt hos en fridykningstränare.

Yoga som redskap för avslappning och kroppskännedom är en självklar ingridiens.


Anneli (och Sebastian) efter ett tävlingsdyk till 45 meter.
Var ska man bo
Man behöver inte boka något i förväg, det går alltid att hitta något på plats. Dahab består bara av små hotell, restauranger och dykshopar. Om du har ett favorithotell eller fått ett tips så kan det vara en idé att via mail boka det hotellet.
Hotell kostar ungefär 70:- per natt i ett dubbelrum. Men det finns dyrare (renare) och mycket billigare (slitna och smutsiga i ljudliga områden). På vintern behöver du inte air-condition och ska du betala för 14 dagar i rad så pruta.