SEBASTIAN NÄSLUND

Meriter
-
Jag är utbildad Apnea Academy instruktör och Aida instruktör, samt även SSDF apnea-instruktör.
- Jag har genomgått fyra kurser i avancerad fridykning varav en med Performance Freediving samt med Sebastien Murat och Will Trubridge.
- Jag har deltagit i ett tjugotal tävlingar i fridykning. Genomfört fem rekordförsök. Arrangerat (eller delarrangör) ett dussintal fridykningstävlingar och tre klubbmästerskap och ett VM.
- Jag har filmat och träffat de flesta av världens bästa fridykare.
- Jag har spenderat över 100 dagar i olika intensiva yoga/meditations retreats.
- Jag studerar sportpsykologi.
- Har haft det svenska rekordet i djupdyk utan fenor (CNF), i bassäng utan fenor (DNF) och det svenska rekordet i att dra sig djupt (FIM).
- Jag kan dyka till 60 meter och hålla andan i 6 minuter och simma hundra meter utan fenor i bassäng - på en halvbra dag. Jag har placerat mig 5a och 10a i VM.
- Scubacertifikat, utbildad i hjärt & lungräddning, förarbevis för båt, har arbetat som flygplatsbrandman och lärare. Jag är Aidadomare nivå E.

Bosatt i Göteborg. Frilansjournalist/
undervattensfilmare. Jag har som
klubbkamrat, filmare och coach hjälpt många fridykare att ta sig djupare - exempel.

Motivation
Jag fridyker för att lära känna mig själv. Fridykning lär mig kroppskontroll och är en spännande mental utmaning. Jag är uppväxt vid kusten och "i bassänger" och tycker om trycket, tystnaden och viktlkösheten under ytan. Jag tycker också om det faktum att jag bär med mig en förmåga som lätt kan användas vid snorkling utomlands.

Försökperson
Mycket av mina kunskaper i fridykning har jag lärt mig på kurser och via möten med världens bästa fridykare. Jag har utforskat mina egna gränser offensivt och sett vilka risker det finns med fridykningen. Mycket av det jag lärt är tack vare det att jag varit försöksperson hos forskare som undersöker effekterna av tryck och syrebrist. Jag förstår vad som fysiologiskt/teoretiskt händer under ett dyk. Mer här.

Utbildningsfilosofi:
Jag har inte för avsikt att utbilda snorklare eller direkta nybörjare. Jag vänder mig till de som redan testat sin förmåga lite på egen hand och nu har modet och viljan att simma djupare. Om så är fallet finns tekniker som kan ta nästan vem som helst djupare. Jag arbetar problembaserat - grundfrågan är; vad stoppar dig? När det är löst fortsätter vi till det att nästa problem visar sig. Det kommer att handla om att introducera tekniker som leder till effektiv och säker fridykning på sikt. Djupa dyk handlar för mig om en helhetssyn på kroppen. Alla delar av kroppen och sinnet behövs för att nå en apneisk formtopp. Hittar du den kan du prestera långt över vad du trodde var möjligt.

Mina samarbetspartners. Tillbaka till kurs.